Verzekering rieten dak

Verzekeraars hebben over het algemeen weinig kennis en ervaring met het verzekeren van rieten daken. Het gevolg hiervan is dat het lang niet mogelijk is om overal een verzekering voor uw rieten dak aan te vragen. Er zijn echter partijen die van oudsher zich richten op agrariërs/boeren en hierdoor veel ervaring hebben met dergelijke risico’s. Als marktleider op het gebied van riet verzekeringen werken wij samen met de juiste verzekeraars en kunnen wij u uitstekend van dienst zijn met de juiste premie en voorwaarden.

Wij van Riet-Verzekering.nl bieden een opstal- en inboedelverzekering die exact past bij een uw rieten dak en specifieke situatie. Hierbij hebben wij speciale premies voor een traditioneel rieten dak of een schroef rieten dak. Daarbij kijken wij ook nog naar het type riet, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kunstriet. Daarnaast hebben wij oplossingen voor specifieke zaken zoals een vorkclausule, het meeverzekeren van milieuschade (asbest) en verhuur zoals een bed & breakfast of bijvoorbeeld een generatiewoning waarin meerdere gezinnen wonen.


Opstalverzekering

  • Verzekeren aan de hand van een inspecteur die de herbouwwaarde van uw woning bepaalt tijdens een bezoek op uw adres zodat u weet waar u aan toe bent.
  • Losstaande bijgebouwen kunnen apart worden meeverzekerd.

Inboedelverzekering

  • Het op maat verzekeren van uw inboedel waarbij wij rekening houden met bijzonderheden als kunst en verzamelingen.
  • Ook op uw inboedel een garantie tegen onderverzekering, aan de hand van de inboedelwaardemeter.

Is een verzekering voor een rieten dak duurder?

Lang niet altijd is de verzekering voor een rieten dak duurder. Vooral bij brandveilige schroef rietgedekte daken en kunstriet is de premie gelijk aan die van een normale pannenwoning. Een schroefdak zorgt voor maximale korting en vooral als u brandpreventie serieus neemt willen verzekeraars hier graag een korting tegenover zetten. Bij een traditioneel rieten dak kan de premie wel duurder zijn. Dit komt doordat er bij een brand vanaf twee kanten zuurstof bij het vuur kan komen, waardoor het zeer lastig is om de woning te blussen. Bij een traditioneel rietgedekte woning is de woning dan ook snel totaal verloren en zorgt dit voor flinke schade-uitkeringen bij verzekeraars.  Deze grote schades worden vervolgens weer afgewenteld op de bezitter van een rieten dak.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief