Traditioneel rieten dak verzekeren

Een traditioneel rieten dak verzekeren is bij veel verzekeraars niet mogelijk of kan alleen tegen zeer hoge premies. Veel verzekeraars verhogen jaarlijks hun premie en voeren op deze manier een duidelijk ontmoedigingsbeleid. Doordat wij dagelijks bezig zijn met het verzekeren van rieten daken kunnen wij u hiermee uit de brand helpen. Een traditioneel rieten dak verzekeren is echt specialist werk en wij hebben veel kennis en ervaring met tal van verschillende situaties zoals bijvoorbeeld verhuur of een deels zakelijke bestemming.

Een traditioneel rieten dak ook wel de open constructie is de oudste manier van rietdekken. Waarbij het riet met spandraden en binddraad wordt bevestigd aan de onderliggende sporen en latten. De onderste rij rietstengels wordt vervolgens afgedekt door een bovenliggende laag riet. Enzovoorts. Er ontstaat zo uiteindelijk een volledig gesloten rieten dak wat water goed kan afvoeren en evengoed kan ventileren. De rest van de stengels wordt volledig afgedekt door volgende stengels en deze ’schubsgewijze’ opbouw van het rieten dak verklaart veel van de eigenschappen van het rieten dak.

Voordelen Riet-Verzekering.nl

  • Altijd een gratis inspectie met advies over preventie en herbouwwaarde.
  • Garantie tegen onderverzekering, ook voor monumenten.
  • Zeer scherpe premie en uitgebreide dekking.
  • Glas is standaard meeverzekerd.
  • Speciale premies voor vakantiewoningen en/of verhuur.
  • Aan te bevelen om altijd de inboedelverzekering bij te verzekeren.
  • Persoonlijke aandacht en een zeer snelle schadeafwikkeling.
  • Ook: schroef rieten dak verzekeren.

traditioneel rieten dak verzekeren


Traditioneel rieten dak verzekeren informatie en service

Offerte aanvragen

Bent u enthousiast geworden? Vraag direct een vrijblijvende offerte op! Wilt u direct even met ons sparren, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u vrij.

Offerte aanvragen

Herbouwwaarde

Het bepalen van de herbouwwaarde bij een rietgedekte woning is lastig, daarom werken wij met inspecteurs die uw woning komen inspecteren. Zo weten wij wat voor woningen wij verzekeren en weet u zeker dat u verzekerd bent tegen onderverzekering.


Wilt u een traditioneel rieten dak verzekeren?

In deze gevallen betaalt u meestal meer premie voor uw opstal- en inboedelverzekering dan iemand met een pannen dak. De laatste tijd zijn helaas veel verzekeraars selectiever geworden in het verzekeren van rieten dak. Zo zijn er veel verzekeraars die een ontmoedigingsbeleid voeren om er voor te zorgen dat zij geen rieten daken verzekeren. Zo heeft in 2013 ASR  aangegeven om geen rietgedekte panden meer te verzekeren. Daarnaast accepteert Nationale Nederlanden geen nieuwe verzekeringen meer en hebben REAAL en Delta Lloyd hun premies tot wel 35% verhoogd.

Een premieverhoging is een mogelijkheid om direct uw contract te beëindigen en over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Zo kunt u via Reus Verzekeringen uw traditioneel rieten dak verzekeren tegen een voordelige premie met prima voorwaarden. Bij woningen met een schroefdak, ook wel gesloten constructie zijn er mogelijkheden om de woning te verzekeren tegen het tarief van een pannen gedekte woning.

Traditioneel rieten dak

Tegenwoordig zijn met name de eigenaren van een traditioneel rieten daken benadeeld door het strenger optreden van verzekeraars. Overigens wordt niet enkel het verhoogde risico neergelegd bij de bouwaard, maar zijn ook de bestemming en/of het gebruik van panden risicoverhogend.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief