Schroef rieten dak verzekeren

Een schroef rieten dak is minder brandgevaarlijk dan een traditioneel rieten dak, doordat onder het riet een houten laag zit. Een schroef rieten dak verzekeren is hierdoor ook een stuk makkelijker. De premie voor een schroef rieten dak ligt lager dan die van een traditioneel rieten dak. Een schroef rieten dak is namelijk al te verzekeren voor dezelfde prijs als die van een pannendak. Deze rietpolis is al enige tijd beschikbaar door samen met de vakfederatie Rietdekkers.

Een rieten schroefdak is een gesloten kap constructie. Bij het schroefdaksysteem worden balken bedekt door houten platen van ongeveer 19 mm dikte. Het rietdekken gebeurt op dezelfde manier als bij een traditionele rieten dak. Het riet wordt vastgezet met een schroefje waaraan een draad is bevestigd. Aan de binnenkant van het dak is het riet niet zichtbaar, maar de houten platen. Dit zorgt bij brand van binnenuit dat het riet minder snel bereikt wordt. Ook kan de wind niet door de kap heen, wat helpt bij de brandveiligheid. Minder zuurstof zorgt dat het vuur zich minder snel kan verspreiden. Omdat het brandgevaar zo verkleind wordt, worden er door verzekeraars kortingen gegeven. Ook wanneer er een sprinkler installatie is aangelegd en het dak brandvertragend is behandeld kan dit zorgen voor een lagere premie.

Voordelen schroef rieten dak verzekeren

  • Altijd een gratis inspectie met advies over preventie en herbouwwaarde.
  • Garantie tegen onderverzekering, ook voor monumenten.
  • Zeer scherpe premie en uitgebreide dekking.
  • Glas is standaard meeverzekerd.
  • Speciale premies voor vakantiewoningen en/of verhuur.
  • Aan te bevelen om altijd de inboedelverzekering bij te verzekeren.
  • Persoonlijke aandacht en een zeer snelle schadeafwikkeling.
  • Ook: traditioneel rieten dak verzekeren

schroef rieten dak verzekeren

Zit u binnenkort bij de notaris?

Als u binnenkort bij de notaris zit voor de overdracht van de woning, dan is het fijn als uw woning alvast in dekking is bij de verzekeraar. Veel verzekeraars vinden het verzekeren van rietgedekte woningen lastig, wij zijn hier in gespecialiseerd. Alle vormen van riet kunnen wij verzekeren en in dekking nemen. Is uw woning nog op Funda te bekijken? Dan is in veel gevallen een inspectie geen vereiste.


Schroef rieten dak verzekeren informatie en service

Offerte aanvragen

Bent u enthousiast geworden? Vraag direct een vrijblijvende offerte op! Wilt u direct even met ons sparren, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u vrij.

Offerte aanvragen

Herbouwwaarde

Het bepalen van de herbouwwaarde bij een rietgedekte woning is lastig, daarom werken wij met inspecteurs die uw woning komen inspecteren. Zo weten wij wat voor woningen wij verzekeren en weet u zeker dat u verzekerd bent tegen onderverzekering.


 

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief