Rietgedekte woning verzekeren

Wanneer u een rietgedekte woning heeft wilt u uiteraard dat deze goed, maar toch voordelig verzekerd is. Riet-Verzekering.nl kan uw rietgedekte woning verzekeren met een speciale rietpolis. Zowel traditioneel gedekte daken als schroefdaken kunnen bij ons verzekerd worden. Als West-Friese onderneming is Riet-Verzekering.nl zeer ervaren in het verzekeren van rieten daken. Wij verzekeren bijvoorbeeld ook rietgedekte woningen met bijgebouwen, schuren, en andersoortige panden. Bij ons kunt u eenvoudig en snel online een offerteaanvraag indienen, een deskundig adviseur is graag bereid om uw vragen daarbij te beantwoorden.

De Opstalverzekering

Een rietgedekte woning verzekeren kan op een aantal manieren, afhankelijk van het soort woning.

Voor traditioneel rietgedekte woningen valt de premie over het algemeen iets hoger uit doordat er meer risico is op snelle verspreiding van brand. Dit wordt veroorzaakt door het riet, dat rechtstreeks op de pan- of rietlatten wordt gebonden. Dit betekent dat er geen buffer is en zuurstof gemakkelijk door het dak heen kan komen. Om de premie toch aantrekkelijk te houden is kan het een oplossing zijn preventiemaatregelen te nemen. U kunt hierbij denken aan een sprinklerinstallatie die het riet van binnenuit bevochtigd, of aan het impregneren van het riet. Door deze maatregelen is de kans op brandverspreiding kleiner en kan de premie laag worden gehouden.

Woningen met een schroefdak zijn doorgaans beter beschermd tegen brand doordat het riet bij deze woningen is onderlegd met houten platen. Zuurstof kan zich in het geval van brand hierdoor minder snel verspreiden. Een premie voor panden met schroefdaken is daardoor over het algemeen lager.

Woningen met zowel pannen als riet kunnen uiteraard ook bij Riet-Verzekering.nl worden verzekerd. De premie zal bij deze woningen mede worden bepaald aan de hand van de verhouding tussen pannen en riet. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u uw situatie kenbaar maken.

De Inboedelverzekering

Als u uw rietgedekte woning verzekeren wilt, dan kunt u eraan denken dat de inboedelverzekering voor een rietgedekte woning afgesloten kan worden in combinatie met de opstalverzekering. Op deze manier kunnen wij u een pakketkorting bieden en kunt u optimaal gebruik maken van de voordelen van onze rietpolis.

Voordelen van een rietgedekte woning verzekeren bij Riet-Verzekering.nl:

De rietverzekering van Riet-Verzekering.nl is een modern contract dat dagelijks opzegbaar is. Daarnaast kunt u bij ons online ook vele andere producten afsluiten, zoals een fiets-, auto-, of reisverzekering. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. Mocht u onverhoopt een schade oplopen, dan kunt u direct contact met ons opnemen. Voor persoonlijke assistentie bij een schade staan wij u graag te woord.

Maak een afspraak Offerte aanvragen

rietgedekte woning verzekeren

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief