Opstalverzekering rieten dak

Via Riet-Verzekering.nl kunt u snel en gemakkelijk een opstalverzekering rieten dak aanvragen voor uw woning met rieten dak. Desgewenst kunnen wij uw woning zelfs direct in voorlopige dekking nemen zodat deze keurig is verzekerd. Door onze goede contacten met verzekeraars kunnen wij altijd uw woning in dekking nemen, hierbij maken wij geen onderscheid op het type dakconstructie. Dus ook als uw woning traditioneel rietgedekt is kunnen wij deze direct verzekeren. Wel komt er altijd een inspecteur langs om de woning de inspecteren voor wat betreft brandveiligheid en preventie. Daarnaast stelt hij de herbouwwaarde van de woning vast die vervolgens weer invloed heeft op uw premie. Op deze manier bent u nooit onderverzekerd en weten wij wat voor woning wij in de boeken hebben staan.

Naast de opstalverzekering voor uw rieten dak raden wij u aan om uw inboedel bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Mocht u deze verzekeringen bij verschillende verzekeraars hebben dan heeft u dus bij een schade veelal twee aanspreekpunten. Stel u heeft bijvoorbeeld een brand in uw keuken, dan vergoedt de opstalverzekeraar de keuken en de inboedelverzekeraar alles wat in de keuken staat (pannen, servies enzovoorts). Om ervoor te zorgen dat uw verzekeringen betaalbaar blijven is het daarnaast verstandig om pakketkorting op te bouwen waarmee u extra premie kunt besparen.


Voordelen Riet-Verzekering.nl

  • Altijd een gratis inspectie met advies over preventie en herbouwwaarde.
  • Garantie tegen onderverzekering, ook voor monumenten.
  • Zeer scherpe premie en uitgebreide dekking.
  • Glas is standaard meeverzekerd.
  • Speciale premies voor vakantiewoningen en/of verhuur.
  • Aan te bevelen om altijd de inboedelverzekering bij te verzekeren.
  • Persoonlijke aandacht en een zeer snelle schadeafwikkeling.

opstalverzekering rieten dak


Verzekeringskosten rieten dak

De verzekeringkosten van een rieten dak liggen in sommige gevallen hoger dan een gewone opstalverzekering. Dit komt doordat een ‘gewone’ een pannen dak heeft dat minder gevoelig is voor brand. Het hoeft overigens niet zo te zijn dan de premie van een rieten dak gelijk duurder is. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een degelijk advies.

Wanneer een woning bijvoorbeeld een schroefdak heeft worden er flinke kortingen gegeven. Onze kortingen zijn soms zelfs lager dan pannengedekte woningen. Dit komt doordat het brandgevaar een stuk kleiner is. Daarnaast worden er ook vaak kortingen gegeven bij brandvertragende middelen of bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie.

Voor woningen met een traditionele rieten kap waarbij ook worden gestookt door middel van een (open) haard zijn de premies over het algemeen wel hoger. Overigens wordt er vaak ook verwacht dat u dan regelmatig uw schoorsteen laat vegen en een vonkenvanger plaatst.


Opstalverzekering rieten dak informatie en service

Offerte aanvragen

Bent u enthousiast geworden? Vraag direct een vrijblijvende offerte op! Wilt u direct even met ons sparren, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u vrij.

Offerte aanvragen

Herbouwwaarde

Het bepalen van de herbouwwaarde bij een rietgedekte woning is lastig, daarom werken wij met inspecteurs die uw woning komen inspecteren. Zo weten wij wat voor woningen wij verzekeren en weet u zeker dat u verzekerd bent tegen onderverzekering.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief