Kosten rieten dak

De prijs van een rieten dak is afhankelijk van verschillende factoren maar ligt tussen de € 65,- á € 100,- per m² excl. BTW. Er zijn meerdere zaken die invloed hebben op de prijs per vierkante meter. Zo is het type dak, aantal dakramen/dakkapellen, oppervlakte, ligging en de kwaliteit van het riet van belang. Waar bovenop komt dat in sommige gevallen de 6% BTW-regeling van toepassing is. Uw lokale rietdekker kan u hier over informeren.

Financiële mogelijkheden

Wij als verzekeringskantoor houden ons echter bezig met de financiële kant van het plaatje. Daarom hebben wij speciale mogelijkheden voor het financieren van de kosten van uw rieten dak. Zo is het mogelijk om een tweede hypotheek te nemen met een lage rente, maar ook een WOZ-krediet kan uitkomst bieden. De hypotheekrente en kredietrente zijn beide historisch laag en zijn daardoor zeer aantrekkelijk. De kosten voor een hypotheek zijn echter hoger als een krediet, denk bijvoorbeeld aan de notaris, bank en hypotheekadviseur. Terwijl de rente van een WOZ-krediet weer hoger ligt als een hypotheek. Daarom is het verstandig om een goede afweging te maken.

Onze adviseur helpt u graag in deze afweging en rekent graag deze opties voor. Let wel; zowel bij een tweede hypotheek als een WOZ-krediet is de rente fiscaal aftrekbaar!

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief