Brandverzekering rieten dak

U bent op zoek naar een brandverzekering rieten dak voor uw woning. Bij ons kantoor kunt u terecht voor een opstalverzekering en inboedelverzekering die past bij uw situatie en rekening houdt met uw rietgedekte kap. Als specialist op het gebied van het verzekeren van rieten daken kunnen wij u wel van dienst zijn met een voordelige premie en keurige voorwaarden. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ook overweg met rietgedekte woningen die bijvoorbeeld worden gebruikt als bed & breakfast. Daarnaast hebben wij geen extra eisen voor het verzekeren van een traditioneel rieten dak.

Ook kunt u bij ons terecht met uw andere verzekeringen. Hierbij bouwt u pakketkorting op die maar liefst tot 10% oploopt. Per extra bijgesloten verzekering ontvangt u namelijk 2% extra pakketkorting. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om uw autoverzekering of rechtsbijstandverzekering.

Brandverzekering rieten dak

Bespaartip!

Heeft u een opstal- en/of inboedelverzekering via ons kantoor? Dan is het raadzaam om uw andere verzekeringen ook over te sluiten. Sluit u een verzekering bij uit een andere rubriek dan komt er iedere keer 2% korting bovenop, tot wel 10% pakketkorting!

Bel: 073 – 692 4739


Traditioneel rieten dak verzekeren

Een traditioneel rieten dak is een van de oudste bouwwijzen van Nederland en was in het verleden goedkope dakbedekking. Riet is tenslotte overal te vinden in tegenstelling tot dakpannen die moesten worden gebakt en daardoor een stuk duurder waren. Heeft u een rieten dak waarbij pannen zijn verwerkt, dan duidt dit op een voormalig bewoner die welgesteld was.

Schroef rieten dak verzekeren

Het schroef rieten dak bestaat inmiddels zo’n dertig jaar en is een vrij jonge techniek, in vergelijking met het traditionele rieten dak. Het schroef rieten dak biedt betere isolatie en is een stuk brandveiliger. Het riet wordt daadwerkelijk geschroefd aan het dak waardoor er geen zuurstof bij het riet zit. Over een traditioneel rieten dak wordt vaak gezegd dat deze een langere levensduur heeft.


De Opstalverzekering

De opstalverzekering verschilt per woning. Er zijn verschillende specificaties die kunnen leiden tot een bepaalde polis.

Traditioneel gedekte woningen zijn gevoeliger voor brand omdat het riet rechtstreeks op riet- of panlatten gebonden wordt. Hierdoor kan zuurstof gemakkelijk door het dak heen dringen en kan een brand zich snel verspreiden. Een brandverzekering rieten dak wordt hierop aangepast. Om de premie voor een traditioneel gedekte woning aantrekkelijker te maken kunnen preventiemaatregelen genomen worden. Door bijvoorbeeld een sprinkerinstallatie te plaatsen of het riet te impregneren zal de premie lager uitvallen.

Woningen met een schroefdak zijn minder gevoelig voor brand doordat onder het riet een houten laag zit. Zuurstof kan op deze manier minder gemakkelijk naar een brand komen, waardoor de brand zich minder snel verspreidt. Een premie voor woningen met een schroefdak is daarom over het algemeen lager.

Woningen met zowel riet als pannen op het dak kunnen afhankelijk van de verhouding van deze twee materialen op verschillende wijze verzekerd worden. Bij het afsluiten van een brandverzekering rieten dak kan hier rekening mee worden gehouden.

De Inboedelverzekering

De inboedelverzekering voor een rietgedekte woning kunt u afsluiten in combinatie met de opstalverzekering. Op deze manier kunnen wij u een pakketkorting bieden en kunt u optimaal gebruik maken van de voordelen van onze brandverzekering rieten dak.

Voordelen van een Brandverzekering rieten dak bij Reus Verzekeringen:

De brandverzekering rieten dak is gemakkelijk en snel af te sluiten. Onze brandverzekering is een modern contract, dat overzichtelijk is en dagelijks opzegbaar. U kunt naast de brandverzekering rieten kap ook allerlei andere producten bij ons afsluiten, zoals een reisverzekering, autoverzekering of fietsverzekering. Een verzekeringsaanvraag bij Reus Verzekeringen is zo gebeurd, bij vragen staat een deskundig adviseur u graag te woord!

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief