Zwembaden en jacuzzi’s: Ook dit woongenot valt onder de Rietverzekering

Geplaatst op vrijdag 30 april 2021 in Uitgelicht

Een zwembad of een jacuzzi in de tuin is een heerlijke luxe en gaat vaak jaren mee. Mits er uiteraard goed onderhoud wordt gepleegd en er geen onvoorziene omstandigheden zijn waardoor schade ontstaat. Een aparte verzekering voor dit soort onverwachte zaken bestaat niet, maar wist u dat u deze luxe in veel gevallen wel kunt meeverzekeren met uw rietverzekering?

Onder een rietverzekering vallen veel meer zaken dan u in eerste instantie zou verwachten. Naast de rieten kap en constructie, kunt u namelijk ook andere objecten op uw terrein meeverzekeren.

Zwembad-rietverzekering-opstalverzekering

Natuurlijk zijn er een aantal zaken waarop gelet moet worden. Er zijn verzekeringen waar onder de term ‘woning’ alleen het rietgedekte object wordt geschaard waarin men woont. Er zijn ook verzekeringen die onder ‘woning’ alle andere vaste constructies in de woonomgeving rekenen, zoals tuinhuisjes, terrassen en ook zwembaden. Bij zwembaden wordt er voor de rietverzekering vaak wel onderscheid gemaakt tussen vaste zwembaden en jacuzzi’s en opbouwzwembaden.

Vaste of losse constructie

Om een zwembad of een jacuzzi mee te verzekeren in de opstalverzekering van uw rietgedekte woning, dient er sprake te zijn van een verankerde en vaste constructie. Fijn is dat ook alle vaste aanverwante onderdelen in dat geval zijn meeverzekerd. Denk hierbij aan het filtersysteem, trappetjes, ingebouwde verlichting en een afdekzeil of zwembadrolluik. Voor jacuzzi’s is er een belangrijke uitzondering, vorstschade wordt namelijk niet meeverzekerd. Tap daarom in de winter eventuele leidingen die behoren tot de jacuzzi altijd af.

Voor niet verankerde constructies geldt een ander verhaal. Dit betekent niet dat zwembaden en jacuzzi’s die in de winter uit elkaar worden gehaald en opgeborgen worden niet verzekerd kunnen worden. Deze vallen alleen niet onder de opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, maar onder de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering verzekert tegen schade aan de spullen in en om de woning die te verplaatsen zijn.

Schade door het weer

Nu vraagt u zich misschien af hoe groot de kans op schade is. Deze is klein, maar niet uitgesloten.

Een flinke hagelbui of storm kan namelijk al behoorlijke schade aanrichten. Voor alle buitenbaden en jacuzzi’s geldt dat deze worden blootgesteld aan de weerselementen. Dek daarom zwembaden en jacuzzi’s altijd af wanneer u ze niet gebruikt. Kies wat betreft een afdekscherm voor een duurzame en sterke oplossing die tegen een stootje kan tijdens bijvoorbeeld een hagelbui. Wordt er storm voorspeld? Haal dan losse zaken als ligbedden en parasols op tijd naar binnen.

Het is verder verstandig om in de voorwaarden van uw rietverzekering te kijken wanneer schade wel of niet wordt vergoed of dit na te vragen bij uw verzekeringsadviseur. Geldt voor schade door een storm bijvoorbeeld hetzelfde als schade ten gevolgen van een rukwind? Zorg ervoor dat dit vooraf duidelijk is. Dat bespaart achteraf een hoop discussie kunt u helemaal onbekommerd genieten van uw zwembad of jacuzzi.

Goed verzekerd genieten

Riet-verzekering.nl is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere woonobjecten en denkt mee met eigenaren van een riet gedekte woning die een zwembad of jacuzzi bezitten. Woongenot gaat immers verder dan alleen het huis. Dus waarom dan ook niet al het woongenot verzekeren? Om zo snel mogelijk zorgeloos te genieten kunt u via onze website direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief