Zijn de ramen van uw riet gedekte woning goed verzekerd?

Geplaatst op woensdag 23 december 2020 in Uitgelicht

Calamiteiten zoals storm, inbraak of schade door menselijke fouten zijn de meest voorkomende veroorzakers van glasschade. Dan is het wel fijn als het glas snel en kosteloos wordt vervangen dankzij een goede glasverzekering. Staat u wel eens stil bij de vraag of de ramen van uw riet gedekte woning goed verzekerd zijn?  

Huiseigenaren die goed voor hun riet gedekte woning zorgen en daarbij ook het milieu belangrijk vinden, kiezen er steeds vaker voor om de woning te verduurzamen. Het verduurzamen van een woning betekent eigenlijk het energieverlies beperken. Vooral ramen spelen een grote rol bij onnodig energieverlies. Daarom valt de keuze tegenwoordig vooral op HR++ of triple glas. Goed voor de energierekening en het klimaat, maar ook duurder dan enkel of dubbel glas. Wanneer zo’n raam sneuvelt is het fijn als dit meeverzekerd is in uw rietverzekering.

Glasschade komt met grote regelmaat voor. De meest voorkomende oorzaken van glasschade zijn:

  • Schade door storm
  • Schade door vandalisme of inbraak
  • Schade door menselijke fouten
  • Schade door een productiefout

Schade door rondvliegende steentjes of puin bij storm of hevige windstoten komt het meeste voor, maar ook bij klussen in en om het huis gaat het nogal eens mis. Een klein moment van onoplettendheid is genoeg. Een foutje is menselijk. Zonde als dit u meteen duur komt te staan.

Verzekering raam riet gedekte woning

 

Opzet of ongeluk

Dan is er nog de opzettelijk toegebrachte schade aan glas door vandalisme en inbraak. Het ruitje dat wordt ingetikt of een steen die door de ruit wordt gegooid. Schade waar u niets aan kunt doen. Net als een lek raam als gevolg van een productiefout bijvoorbeeld.  Wat de oorzaak van de glasschade feitelijk ook is: reparatie is belangrijk en dan is het fijn dat glas meeverzekerd is in uw rietverzekering. Dit zonder losse module die apart moet worden afgesloten.

Al zijn er ook menselijke foutjes waar de verzekering niet voor telt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een buurkind die per ongeluk de bal door uw raam schiet. Natuurlijk is ook dit een menselijke fout, maar uw schade dient dan gedekt te worden door de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders van het kind.

Eigen verantwoordelijkheid

Natuurlijk heeft u als eigenaar van uw riet gedekte woning ook een eigen verantwoordelijkheid. Ruitschade kan voorkomen worden door goed onderhoud. Het regelmatig wassen van de ramen is hierbij belangrijk. Schade door schuld of extreme nalatigheid wordt door verzekeraars niet gedekt. Denk bij nalatigheid bijvoorbeeld aan het niet accuraat reageren wanneer er een kleine beschadiging of lek te zien is. Tijdig handelen kan erger voorkomen.

Eigenlijk vraagt een rietverzekeraar u om goed voor de ramen in de woning te zorgen en mocht er buiten uw schuld om door storm, inbraak, vandalisme, productiefout toch iets met uw raam gebeuren, dan wordt alles door uw rietverzekering voor u geregeld.

Glasverzekering voor uw riet gedekte woning

Is het glaswerk van uw riet gedekte woning verzekerd bij schade? Voor huiseigenaren die een verzekering voor hun riet gedekte woning hebben via Riet-verzekering.nl is glas standaard meeverzekerd. Dit geldt voor alle ramen van het riet gedekte woonhuis, ramen in deuren en ook ramen van schuren, garages en bijgebouwen.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief