Wat kunt u nog meer meenemen in uw Rietverzekering?

Geplaatst op maandag 21 januari 2019 in Uitgelicht

De kans is groot dat er bij uw riet gedekte woning ook andere onroerende zaken aanwezig zijn, zoals een bijgebouw of schuur. Dan is het fijn als u deze zaken kunt meenemen in de opstalverzekering van uw huis. Maar wist u dat bijvoorbeeld uw zwembad of jacuzzi ook onder deze verzekering kunnen vallen?

Uw woongenoot kunt u aanzienlijk vergroten met de toevoeging van een zwembad of een grote schuur, bijvoorbeeld voor het stallen van uw oldtimers. De aanschaf en het onderhoud van deze vastgoedobjecten kan veel geld kosten, waardoor het wel zo fijn is als deze zijn verzekerd voor storm of inbraak. Het goede nieuws is dat u zwembaden, bijgebouwen, schuren of garages ook kunt laten meeverzekeren met de riet verzekering voor uw woonhuis. Wij leggen u graag uit hoe dat werkt.

Riet verzekering

Roerend of onroerend

Dat een losse garage of bijgebouw ook door uw riet verzekering gedekt kan worden komt wellicht niet als een verrassing. Het laten meeverzekeren van een zwembad of jacuzzi ligt echter wat minder voor de hand, maar behoort weldegelijk tot de mogelijkheden.

Om naast uw riet gedekte woning ook andere zaken in de polis op te laten nemen, geldt dat het moet gaan om een vaste constructie die bij het huis hoort. Een zwembad of jacuzzi wat u in de winter uit elkaar kunt halen, valt hier dus niet onder.

Vaste constructies die bij uw zwembad horen, zoals een duikplank, verlichting of trappetjes, kunnen ook worden meegenomen in uw riet opstalverzekering. Een los dekzeil valt hier weer niet onder, maar een constructie met eventueel motorisch aangedreven overkapping kan mogelijk wel worden opgenomen in uw polis.

Voor een jacuzzi is er echter één belangrijke uitzondering. Vorstschade wordt namelijk niet vergoed door uw riet verzekering. Het is dus belangrijk dat u het water tijdig voor de winter haar intrede doet uit uw jacuzzi en leidingen laat stromen. Verder is het voor zowel jacuzzi’s als zwembaden belangrijk dat u zoveel mogelijk schade voorkomt door regelmatig onderhoud.

Zonnepanelen meeverzekeren

Een ander object waar steeds meer eigenaren van riet gedekte woningen mee te maken krijgen zijn zonnepanelen. Afgelopen jaar schreven wij al een artikel over de vele mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op een rieten kap.

Het goede nieuws is dat ook zonnepanelen in uw riet verzekering opgenomen kunnen worden. Zo krijgt u de kosten vergoed bij schade door bijvoorbeeld hagel of storm.

Uw riet gedekte woning verzekeren

Bent u nog opzoek naar een goede riet verzekering, maar weet u niet zeker wat u nog meer kunt laten meeverzekeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en kunnen direct al uw vragen beantwoorden. Via onze website kunt u tevens direct een vrijblijvende offerte aanvragen

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief