Uw rietgedekte woning veilig achterlaten tijdens vakantie

Geplaatst op woensdag 28 juli 2021 in Uitgelicht

De zomervakantie is aangebroken! Dit betekent dat u lekker met het gezin onbezorgd op vakantie kunt naar het buitenland, maar hoe zit dat met de beveiliging van uw rietgedekte woning? Want terwijl u op vakantie bent, is de dievengilde aan het werk.

Voor de meeste mensen is de zomervakantie een periode waarin we erop uit gaan en van de buitenlandse zon genieten. Helaas creëert dit voor inbrekers lucratieve kansen. Woningen met een rieten kap vallen extra op onder het dievengilde, aangezien deze woningen vaak dure vrijstaande woningen zijn.

Het is daarom extra belangrijk dat u uw woning goed beveiligd tegen de inbrekers, in dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw woning veilig achterlaat tijdens uw vakantie.

inbrekers-rieten-kap

Het veilig achterlaten van uw woning met rieten kap

Uiteraard doet u de ramen dicht en doet u de deuren op slot, maar wat kunt u nu extra doen om het de inbrekers lastiger te maken? In grote lijnen heb je twee manieren om de inbrekers voor een langere tijd op afstand te houden en dat zijn:

  • Investeren in goed hang- en sluitwerk (in combinatie met een alarmsysteem en camera’s)

Door te investeren in goed hang- en sluitwerk zorgt u ervoor dat de inbrekers langer de tijd nodig hebben om uw woning te betreden. Dit resulteert in een hogere kans dat de inbrekers op heterdaad worden betrapt. Het is belangrijk dat het hang- en sluitwerk een SKG keurmerk heeft.

Dankzij een beveiligingscamera weet u altijd wat er zich in uw woning afspeelt, terwijl een alarm eventuele indringers goed kan afschrikken.

  • De woning er bewoond uit laten zien.

Naast uw woning goed te beveiligen, helpt het om uw rietgedekte woning er bewoonbaar uit laten zien. Dit kan door het installeren van buitenverlichting / tuinverlichting, de inbrekers staan niet graag in de spotlights en slaan dan liever uw woning over.

Een timer op uw lichtschakelaren helpt eveneens om een bewoonde indruk te creëren. Vraag om buren of familie om af en toe langs te gaan bij uw huis en bijvoorbeeld post van de deurmat op te rapen. Ook kan het helpen om spullen te laten rondslingeren zoals een opengeslagen krant, glas met drinken en bijvoorbeeld speelgoed op de grond. Er zijn zelfs speciale tv-simulators op de markt, waarmee het lijkt alsof er een tv aanstaat.

Financiële schade

Indien het dan toch voorkomt dat u thuis komt van een heerlijke vakantie en u erachter komt dat er is ingebroken. Dan dekt een rietverzekering in ieder geval de financiële schade op twee niveaus:

  • De gestolen of ontvreemde goederen zoals sierraden, elektronische apparatuur vallen onder de inboedelverzekering.
  • De eventuele braakschade die geleden is bij het forceren van het raam of de deur valt onder de opstalverzekering.

Heeft u nog vragen over u verzekering of wilt u meer tips om uw woning te beveiligen, neem dan contact op met riet-verzekering.nl.

 

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief