Uw rieten kap isoleren

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018 in Uitgelicht

Het isoleren van daken kan vele voordelen bieden,
waaronder het verbeteren van wooncomfort en natuurlijk besparing op uw
energiekosten. Ook voor rieten kappen is isolatie mogelijk. Lees in dit artikel
alles over de mogelijkheden en voordelen die dit kan bieden.

Op internet is ontzettend veel informatie te vinden over het isoleren van woningen en daken. Helaas gaat dit voornamelijk over daken met dakpannen of bitumen. Gelukkig is er ook goed nieuws voor eigenaren van riet gedekte woningen, want ook voor u zijn er genoeg mogelijkheden om uw bestaande of nieuwe rieten kap beter te isoleren.

Voordelen dakisolatie

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het isoleren van uw rieten dak een goed idee is. Wat dacht u van meer wooncomfort voor u en uw gezin. Met een goed geïsoleerd rieten dak is uw woning in de winter veel sneller op temperatuur en wordt deze warmte ook na het lager zetten van de thermostaat langer vastgehouden. Ook in de zomer haalt u voordeel uit uw rieten dakisolatie, doordat de warmte van de zon minder snel uw woning binnendringt.

Een ander en minstens zo belangrijk voordeel van dakisolatie is dat u natuurlijk flink kunt besparen op uw stookkosten. Hoeveel die besparing is hangt natuurlijk af van de grootte van uw woning en andere woonomstandigheden. Maar u gaat er financieel sowieso op vooruit, waardoor u de eenmalige investering voor dakisolatie uiteindelijk terugverdient. Overigens is niet bekend of er een significant verschil zit tussen de voordelen van dakisolatie van een dak met dakpannen of rieten kap.

Nog even kort de voordelen van dakisolatie op een rij:

  • Meer wooncomfort
  • Besparing op uw energierekening

Isolatiemethoden rieten kap

Voor nieuwbouwwoningen met een rieten kap wordt veelal gebruik gemaakt van isolatieplaten die speciaal zijn bedoeld voor rieten daken. Deze methode kan alleen worden toegepast op een zogenoemde schroefdakconstructie. Dit is de snelste en tevens goedkoopste oplossing. Het is wel belangrijk dat de constructie goed wordt uitgevoerd en de platen/panelen zijn voorzien van een dampremmer. Daarmee kunnen vochtproblemen worden voorkomen. Indien de isolatiepanelen niet voldoende zijn kan er eventueel nog speciale isolatiefolie worden toegevoegd.

Voor een bestaande riet gedekte woning wordt voor dakisolatie vaak gekozen om zogenoemde Multifoil of meerlaagse isolatiefolie te gebruiken. Hoewel de effectiviteit niet altijd net zo goed is als het gebruik van isolatiepanelen, kan ook deze toepassing al dan niet in combinatie met isolatieplaten voor een flinke energiebesparing zorgen. Tot slot is het ook mogelijk om een bestaande rieten kap te isoleren door middel van Pur (Polyurethaanschuim).

De kosten voor het laten isoleren van uw rieten kap kunnen sterk uiteenlopen. Zo hangt dit af van de grootte van uw dak en de hoeveelheid manuren die het isolatiebedrijf kwijt is. Wilt u nog verder kunnen besparen op uw stookkosten en energieverbruik, dan kunt u naast dakisolatie ook overwegen om zonnepanelen op uw rieten dak te laten plaatsen.

Uw rieten kap verzekeren

Bent u de trotse eigenaar van een riet gedekte woning, maar zoekt u nog een passende verzekering met gunstige voorwaarden? Via onze website kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief