Heeft uw riet gedekte woning al een PKVW certificaat?

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 in Uitgelicht

Als trotse eigenaar van een riet gedekte woning heeft u ongetwijfeld nagedacht over brandveiligheid. Verzekeraars kijken echter ook naar het risico op inbraak. Een goed beveiligde woning voorkomt niet alleen ongewenste indringers, maar kan u ook premie besparen op uw inboedelverzekering.

Net als woningen met dakpannen kan ook uw riet gedekte woning ten prooi vallen aan inbrekers. Doorgaans zijn riet gedekte woningen vrijstaand in gebieden met minder sociaal toezicht door buren. Dit kan uw woning extra aantrekkelijk maken voor inbrekers. Gelukkig kunt u zelf veel preventiemaatregelen treffen om het risico op inbraak sterk terug te dringen.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft u de juiste richtlijnen en eisen, zodat inbrekers wel twee keer nadenken voor ze uw woning betreden. Bovendien kunt u tot maar liefst 15% besparen op uw inboedelverzekering indien uw riet gedekte woning van dit keurmerk is voorzien.

In dit artikel leggen wij u daarom graag uit hoe u het keurmerk kunt aanvragen en aan welke eisen uw woning moet voldoen.

Voorwaarden politiekeurmerk

Wanneer uw riet gedekte woning voldoet aan het politiekeurmerk kunt u het risico op inbraak met 90% verkleinen. Het kost een inbreker doorgaans teveel tijd om een dergelijke woning in te komen en alleen al de vermelding van het keurmerk bij uw voordeur zal de meeste inbrekers afschrikken.

Om uw woning in aanmerking te laten komen voor een veilig wonen certificaat dient deze aan de volgende eisen te voldoen:

  • Gecertificeerd hang- en sluitwerk op alle ramen en deuren. Producten met een SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) of ‘V’ logo voldoen hieraan.
  • Zorg dat voor- en achterdeuren te allen tijde goed verlicht zijn en tevens de voordeur goed zichtbaar is vanaf de straat.
  • Vanuit uw hal moet u al goed kunnen zien wie er voor uw deur staat.
  • Op iedere verdieping van uw huis dient op de juiste plek een rookmelder aanwezig te zijn.

Een veilig wonen certificaat aanvragen

Politie keurmerk veilig wonenOm het veilig wonen certificaat verkrijgen dient u een door de politie gecertificeerd expert in te schakelen. Via de officiële website Politiekeurmerk.nl kunt u eenvoudig een gecertificeerd bedrijf bij u in de buurt vinden. De expert zal uw woning inspecteren en waar nodig verbeteringen aanbrengen, zoals het plaatsen van het juiste hang- en sluitwerk. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden.

Wanneer uw woning volledig is goedgekeurd, ontvangt u na ongeveer twee weken het veilig wonen certificaat. Vervolgens is het natuurlijk belangrijk om direct contact op te nemen met uw verzekeraar, zodat deze de premie van uw inboedelverzekering eventueel kan aanpassen.

Het certificaat is overigens na afgifte tien jaar geldig. Wanneer deze periode is verstreken moet u het certificaat opnieuw aanvragen.

Goed verzekerd

Ongeacht het type dak van uw woning draagt het veilig wonen keurmerk aanzienlijk bij aan uw woongenot. Onder meer omdat u zich veiliger voelt. Via de website Politiekeurmerk.nl kunt u meer lezen over het veilig wonen certificaat en vindt u nog meer handige inbraakpreventietips. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het verkrijgen van het certificaat, maar u kunt direct besparen op verzekeringspremie wat zich op langere termijn uitbetaald.

Bent u voor uw riet gedekte woning nog op zoek naar de juiste verzekeraar met een betaalbare premie? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief