Hoe stichting Salvage u uit de brand helpt

Geplaatst op vrijdag 17 april 2020 in Uitgelicht

Bij brand, storm- of waterschade aan uw riet gedekte woning speelt stichting Salvage een cruciale rol. Terwijl de hulpdiensten nog aan het werk zijn, ondersteunt Salvage namelijk de gedupeerde en creëert orde in de chaos. Lees hoe deze stichting u helpt bij schade aan uw rietgedekte woning.

Ook al hopen wij dat het u nooit overkomt, kan het risico op schade aan uw riet gedekte woning door brand, water of storm helaas nooit helemaal worden uitgesloten. In zo’n situatie belt u natuurlijk direct 112 en komen de desbetreffende hulpdiensten u zo snel mogelijk helpen.

Bij een woningbrand is de eerste prioriteit uiteraard om ervoor te zorgen deze te blussen. Zodra het sein brandmeester is gegeven, gaat vervolgens het vaak complexe afhandelingsproces van start. Voor de gedupeerden komen er naast de vele emoties ook een hoop praktische zaken op hun af. Op dat moment schiet stichting Salvage deze gedupeerden gelukkig te hulp.

Schade aan uw riet gedekte woning

Bij een melding schakelen de hulpdiensten in eerste instantie stichting Salvage in om zo snel mogelijk naar de locatie te komen. Hun eerste prioriteit is om de gedupeerde op te vangen en van emotionele steun te voorzien.

Vervolgens wordt er een eerste inventarisatie gemaakt van de situatie en brengt de Salvage coördinator orde in de ontstane chaos. Zo wordt er bijvoorbeeld indien nodig tijdelijk onderdak geregeld voor de gedupeerden als zij door de schade niet meer terug kunnen in hun woning. De stichting zorgt er ook voor dat de reeds ontstane schade niet verergert en dat alles goed is beveiligd.

Concreet komt dit neer op de volgende (eventuele) maatregelen:

  • Bluswater wegpompen
  • De constructie van de riet gedekte woning stabiliseren
  • Kapotte ramen en deuren dicht maken
  • Ventileren en reinigen van de woning
  • Waardevolle spullen verzamelen om eventueel te reinigen in een aparte opslag
  • Indien de bewoners niet terug kunnen, de woning goed beveiligen en tijdelijk onderdak regelen

Afhankelijk van de situatie neemt de coördinator van Stichting Salvage de gewenste maatregelen en zorgt ervoor dat de juiste partijen worden ingeschakeld voor de uitvoering, bijvoorbeeld een gespecialiseerd schoonmaak- of schadestopbedrijf. 

Advies- en belangenbehartiging

Naast de praktische zaken moet er natuurlijk ook op administratief, financieel en juridisch vlak veel geregeld worden bij schade aan uw rietgedekte woning. Hierbij speelt Salvage een belangrijke rol voor de verzekeraar, maar ook voor de gedupeerde.

Zo zal de Salvagecoördinator gedupeerden adviseren over de te nemen stappen en met welke instanties er contact opgenomen moet worden. 

Vervolgens geeft de coördinator ter plaatse alle informatie omtrent de situatie door aan de Salvagecentrale. Deze centrale speelt daarna alle informatie door aan de betreffende rietverzekeraar, die de rest van het proces in gang kan zetten. 

Snellere afhandeling rietverzekering

Dankzij de inspanningen van stichting Salvage kunnen wij als rietverzekeraar het afwikkelingsproces sneller en efficiënter laten verlopen. Zo zijn wij beter op de hoogte van de situatie en de ontstane schade en kunnen wij goed voorbereid onze getroffen klant helpen bij de financiële afwikkeling en schadeherstel. Wij zien stichting Salvage dan ook als een onmisbare schakel bij iedere vorm van schade aan uw rietgedekte woning.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief