Dekt uw woonverzekering ook uw zwembad of jacuzzi?

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018 in Uitgelicht

Wij merken dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over het verzekeren van zwembaden en jacuzzi’s. Het goede nieuws is dat in veel gevallen een zwembad of jacuzzi gewoon meeverzekerd kan worden binnen een opstalverzekering. Wij vertellen u graag alles over de voorwaarden en geven u tevens een aantal tips om schade aan uw zwembad of jacuzzi te voorkomen. 

Een duik nemen in uw eigen zwembad of heerlijk ontspannen in uw jacuzzi. Voor velen is dat natuurlijk optimaal woongenot!

Het aanleggen van een zwembad kan echter een kostbare investering zijn en vraagt vaak om het nodige onderhoud. De reparatiekosten door schade als gevolg van storm, hagel of vandalisme kunnen hierdoor behoorlijk in de papieren lopen. Het is daarom belangrijk om uw zwembad of jacuzzi mee te laten verzekeren met uw woonverzekering. Maar hoe werkt dat en waar moet u precies op letten?

Vaste constructie

Om uw zwembad mee te laten verzekeren met uw opstalverzekering dient er sprake te zijn van een verankerde en vaste constructie. Een opblaaszwembad of ‘doe-het-zelf’ set die u in de winter weer opbergt op zolder vallen onder de inboedelverzekering.

Indien u beschikt over een permanent aangelegd zwembad zijn aanverwanten zoals een duikplank, ingebouwde verlichting, trappetjes, glijbaan, filtersysteem, lamellenmotor of dekzeil automatisch meeverzekerd. Dit geldt uiteraard voor zowel binnen- als buitenbaden.

Voor jacuzzi’s gelden dezelfde voorwaarden. De jacuzzi moet ook een permanente constructie zijn om meegenomen te kunnen worden in de opstalverzekering en onlosmakelijk verbonden aanverwanten kunnen worden meeverzekerd. Denk hierbij eveneens aan dekzeilen, trappetjes en ingebouwde verlichting.

Voor jacuzzi’s geldt echter wel een belangrijke uitzondering. Vorstschade wordt namelijk niet meeverzekerd. Tap daarom in de winter eventuele leidingen die behoren tot de jacuzzi altijd af!

zwembad verzekeren

Tips om schade te voorkomen

Voor alle buitenbaden en jacuzzi’s geldt dat deze worden blootgesteld aan de weerselementen. Dek daarom zwembaden en jacuzzi’s altijd af wanneer u ze niet gebruikt.

Kies wat betreft een afdekscherm voor een duurzame en sterke oplossing die tegen een stootje kan tijdens bijvoorbeeld een hagelbui. Wordt er storm voorspeld? Haal dan losse zaken als ligbedden en parasols op tijd naar binnen. Een rondvliegend ligbed of grote bloempot kan behoorlijk wat schade aan uw dure jacuzzi of woning toebrengen.

Tap tot slot in de winter al het aanwezige leidingwerk af dat zich buiten bevind. Zoals eerder genoemd wordt vorstschade lang niet altijd vergoed!

Zoekt u nog de juiste woonverzekering?

Bij Riet-verzekering.nl zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere woonobjecten, waarvan voornamelijk riet gedekte woningen.

Wij begrijpen als geen ander dat uw woongenot verder gaat dan alleen een dak of huis. Wilt u daarom ook zorgeloos kunnen genieten van uw zwembad of jacuzzi? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan via onze website!

 • Marleen Sampono
  11 juni 2021

  Goedendag

  Onze huidige verzekering dekt geen zwembad.

  We willen graag overstappen, maar hebben de afgelopen 5 jaar 4 schades gehad.
  Nu hebben we al een tweetal verzekeringen die ons weigeren.

  Schades betreffen waterschade door scheur in badkamer afvoer naar beneden (slijtage vanuit de bouw), 2x lekkage door het dak, een kleine beschadiging aan het bad.

  Dak gaan we ook vervangen.

  Kunt u iets voor ons betekenen.

  Mvg Marleen Sampono

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief