De beste brandbeveiliging voor uw rieten dak

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 in Uitgelicht

Brandveiligheid blijft een belangrijk onderwerp voor zowel verzekeraars als woningeigenaren. In onze zoektocht naar de beste preventiemiddelen en -producten die voor een aanzienlijke verbetering van de brandveiligheid zorgen,  brengen wij daarom graag Sepatec bij u onder de aandacht.

Een rieten dak is prachtig maar tegelijkertijd ook ontzettend kwetsbaar voor brand. Bij het ontstaan van een klein vlammetje kan het binnen 5 minuten gedaan zijn met uw totale woning.

Voor het brandveiligheidsbedrijf Sepatec is tijdwinst bij brand daarom één van de voornaamste doelstellingen. Het systeem van Sepatec zorgt ervoor dat u bij het ontstaan van een brand veel meer tijd heeft om alle bewoners in veiligheid te brengen en voor hulpdiensten om tijdig in te kunnen grijpen. Deze tijdwinst bedraagt minstens 30 minuten, dat veel verschil kan maken.

Sepatec

Dit Deense bedrijf weet inmiddels alles over rieten daken en heeft zich gespecialiseerd in met name brandbeveiliging. Het Sepatec systeem werkt zo goed dat deze inmiddels wereldwijd wordt erkend door verzekeraars. Veel verzekeraars zullen u daarom wellicht een veel lagere premie kunnen aanbieden wanneer uw rieten dak wordt beschermd door dit systeem.

Staat u op het punt om uw rieten dak te laten vervangen of te renoveren? Dan is dit het perfecte moment om het aanbrengen van een dergelijk brandbeveiligingssysteem te overwegen.

Hoe werkt het?

Voordat het nieuwe riet wordt gelegd, wordt er eerst over de latten of onder de bodem een glasvezeldoek aangebracht. Dit doek kan temperaturen tot 800 graden weerstaan.

Vervolgens wordt er langs de randen, nok en andere gaten en kiertjes steenwol aangebracht, dat zelfs bestand is tegen temperaturen tot 1.000 graden. Zo kan het vuur zich niet gemakkelijk verspreiden via de ruimte tussen het riet en onderliggende constructie.

Het riet wordt daarna op het doek aangebracht en u zal niets meer van het doek zien. Deze constructie zorgt ervoor dat het vuur bij een eventuele brand zich vele malen minder snel kan verspreiden.

Het brandbeveiligingssysteem van Sepatec kan voor alle soorten rieten daken worden aangebracht. Een ander groot voordeel is dat, in tegenstelling tot andere systemen, het doek voor voldoende ventilatie zorgt. Hierdoor wordt de levensduur van uw nieuwe rieten dak niet verkort. Voorheen was dit probleem voor veel woningeigenaren de reden om dergelijke oplossingen niet te gebruiken.

Als kostenindicatie geeft Sepatec zelf een schatting vanaf circa €23,50 per vierkante meter dak. Vraag altijd eerst naar een offerte voor een preciezere kosteninschatting. Het systeem kan alleen door erkende vakmensen worden aangebracht.

Brandpreventie

Met het brandbeveiligingssysteem van Sepatec verkleint u de kans op letsel en schade door brand aanzienlijk. Desalniettemin is het natuurlijk nog veel beter om brand te voorkomen. Als woningeigenaar kunt u naast het gebruik van een goed brandbeveiligingssysteem nog veel meer vormen van brandpreventie toepassen. Op onze website vindt u daarom nog veel meer interessante artikelen over brandpreventie, bijvoorbeeld door gebruik van een vonkenvanger en goed onderhoud.

Mocht uw rieten dak en woning toch schade oplopen door brand, dan kunt u in ieder geval de financiële schade zoveel mogelijk beperken met een goede riet-verzekering. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

  • 6 juli 2022

    Bedankt voor het delen van je artikel, het is zo nuttig voor mij.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief