Bescherm uw riet gedekte woning tegen inbrekers tijdens de feestdagen

Geplaatst op woensdag 16 december 2020 in Uitgelicht

De feestdagen zullen dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen helaas anders worden. Gelukkig blijven er desondanks mogelijkheden over om op pad te gaan tijdens de feestdagen. Ook inbrekers kunnen daar misbruik van maken, een leeg huis valt in deze tijden immers extra op. Met deze tips komt uw riet gedekte woning alsnog veilig de feestdagen door.

Door de coronacrisis is het aantal woninginbraken over het afgelopen jaar significant afgenomen. Uit een nieuwsbericht van RTL nieuws blijkt dat het aantal inbraken in Nederland tussen maart en augustus dit jaar met gemiddeld 18% is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit lijkt een logisch gevolg van het feit dat iedereen veel meer tijd thuis doorbrengt.

Het is echter al jaren een feit dat inbrekers met name rond de feestdagen, in de periode vanaf Sinterklaas tot aan het begin van het nieuwe jaar, extra actief zijn. Hoewel er dit jaar beperkingen gelden in het aantal bezoekers thuis of bij anderen en de restaurants gesloten blijven, wil dat natuurlijk niet zeggen dat we helemaal niet meer de deur uit kunnen.

Inbrekers hebben dit jaar minder de kans voor woninginbraken gekregen en zullen daarom tijdens deze feestdagen extra alert zijn op tekenen van afwezigheid. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat het inbrekersgilde uw riet gedekte woning zal overslaan.

Inbraak riet gedekte woning

Bewoonde indruk achterlaten

De belangrijkste tip is om uw woning er zo bewoond mogelijk uit te laten zien als u van huis bent. Met name in de donkere dagen speelt verlichting hierin een belangrijke rol. Zet uw buitenverlichting aan en laat een paar lampen in uw woning branden, al dan niet met een tijdschakelaar. Vergeet ook niet om uw tuinverlichting aan te zetten. Inbrekers staan niet graag in de spotlights.

Sluit verder gordijnen of andere raamdecoratie dusdanig dat inbrekers niet makkelijk naar binnen kunnen kijken, maar het desondanks wel duidelijk is dat er licht brand. Sommige mensen kiezen ervoor om hun tv aan te laten staan, maar dat is zonde van de stroom en onveilig. In plaats daarvan zijn er speciale tv-simulators op de markt te vinden die de lichtflikkeringen van een tv nabootsen.

Ook kan het helpen om spullen te laten rondslingeren, zoals een opengeslagen krant op de eettafel of een glas met drinken. Ook hierdoor lijkt het alsof er gewoon iemand thuis is.

Inbraakpreventie

Naast een bewoonbare indruk raden wij met name woningeigenaren van vrijstaande riet gedekte woningen aan om ook te investeren in duurzame inbraakpreventie oplossingen, zoals:

  • Goed hang- en sluitwerk met SKG certificaat
  • Een kwalitatief alarmsysteem
  • beveiligingscamera (Optioneel)

Wilt u zeker weten dat uw woning met rieten kap optimaal is beveiligd? Vraag dan het Politiekeurmerk veilig wonen aan. Een veiligheidsexpert komt dan bij u langs om u te adviseren, waarna u na de benodigde maatregelen het keurmerk in ontvangst mag nemen.

Inbraakpreventie en uw rietverzekering

Naast alle bovengenoemde maatregelen draagt ook uw eigen handelen bij aan het risico op een woninginbraak. Zelfs wanneer u maar vijf minuten van huis bent, is het belangrijk dat u alle ramen en deuren goed afsluit.

Gaat het helaas toch mis en wordt u slachtoffer van een inbraak? Dan dekt onze rietverzekering de kosten voor de volgende zaken:

  • Ontvreemde goederen uit uw woning
  • Inbraakschade aan deuren en ramen
  • Schade door vandalisme

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief