Asbest

Geplaatst op dinsdag 12 april 2016 in Uitgelicht

Een brand met asbest heeft grote gevolgen voor het milieu en financiële gevolgen zijn vaak niet te overzien. De standaard woonhuis- of opstalverzekering vergoeden tot 10% van de verzekerde som voor de opruiming- en saneringswerkzaamheden. Er zijn bij veel oudere woonboerderijen en agrarische bedrijven schuren, bijgebouwen en stallen gebouwd waarbij in het verleden gebruik is gemaakt van asbest. Asbest is in tot voor kort veel verwerkt in spuitbeton, elektrische installaties en dakplaten, het was goedkoop en had goede eigenschappen (brandwerend en isolerend). Vanaf 1998 is het wettelijk verboden om asbest te gebruiken.

De opruiming- en saneringswerkzaamheden van asbest is een uiterst kostbare aangelegenheid en kan daarom ook grote financiële gevolgen hebben voor alle betrokkenen. Op twee manieren kan je betrokken raken met de opruiming- en saneringswerkzaamheden van asbest, namelijk als de verantwoordelijke veroorzaker van de asbestvervuiling of als eigenaar van een pand met inkomend asbest welke afkomstig is van een brand bij de buren. De eigenaar van de asbestdeeltjes, die zijn vrijgekomen bij een brand, heeft de verantwoordelijkheid om deze op te ruimen.

U kunt zich verzekeren voor de financiële gevolgen van de opruim- en saneringswerkzaamheden van asbest na een brand door een Milieuschadeverzekering af te sluiten. Deze verzekering heeft een brede dekking en vult de woonhuis- of opstalverzekering extra aan. De verzekering dekt alle saneringskosten van het eigen terrein en ook die van derden, alle kosten voor het opruimen en afvoeren van asbest, onderzoekskosten, bereddingskosten en de bedrijfsschade als gevolg van de sanering.

 • Langendoen
  28 oktober 2020

  Goedemiddag,
  Ik heb eventueel interesse in een milieuschade verzekering omtrent asbest,daar er nog een gedeelte van mn bedrijf asbest daken opliggen…
  Groet G.Langendoen

  • Mark Reus
   30 oktober 2020

   Goedemorgen,
   Dan stuur ik even een mail. Let wel: wij verzekeren asbest in combinatie met de opstalverzekering.
   Gr,
   Mark Reus

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief