Vernieuwde polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner

Geplaatst op vrijdag 30 maart 2018 in Nieuws

Goed nieuws voor onze bestaande en toekomstige klanten! Onze samenwerkende verzekeraar en risicodrager Noorderlinge heeft zijn polisvoorwaarden aangepast voor diens woon-/opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. In dit geval werken de aanpassingen uitsluitend in uw voordeel! Lees snel verder om te zien wat er voor u eventueel gaat veranderen.

Als specialist in het verzekeren van riet gedekte woningen werken wij uitsluitend samen met verzekeringspartners die zich ook op dergelijke bijzondere objecten toeleggen. Het Friese Noorderlinge sluit uitstekend aan op onze visie en is daarom de risicodrager van onze rietverzekeringen.

Noordelinge is een nichespeler binnen de verzekeringsmarkt en richt zich voornamelijk op het verzekeren van woonboerderijen, villa’s en andere riet gedekte panden. Met meer dan 100 jaar ervaring weten zij als geen ander hoe u uw riet gedekte woning zo optimaal mogelijk kunt verzekeren tegen zoveel mogelijk vormen van schade.

Tijden veranderen

Als verzekeraar is het belangrijk om in te spelen op actuele ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering. Nederland krijgt steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden, die gepaard kunnen gaan met forse regenval, zware hagel en krachtige stormen. Dankzij de modernisering maakt men daarnaast steeds vaker gebruik van kostbare apparaten zoals robotgrasmaaiers en smartphones.

Onze samenwerkende verzekeraar Noorderlinge ziet deze veranderingen ook en heeft mede daarom onderstaande wijzigingen in diens polisvoorwaarden aangebracht.

De belangrijkste wijzigingen – Opstalverzekering

  • Directe inslag van hagelstenen is expliciet meeverzekerd
  • Het eigen risico voor stormschade is verlaagd van €250,- naar €200,-
  • Opruimingskosten als gevolg van een calamiteit zijn onbeperkt meeverzekerd

De belangrijkste wijzigingen – Inboedelverzekering

  • Ook voor objecten die binnen de inboedelverzekering vallen geldt dat schade door directe inslag van hagelstenen expliciet is meeverzekerd
  • Ook voor de inboedelverzekering wordt het eigen risico voor stormschade verlaagd van €250,- naar €200,-
  • Robotmaaiers zijn ook meeverzekerd tot een bedrag van maximaal €2.500,-
  • Voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets geldt een eigen risico van €150,-

De belangrijkste wijzigingen – Aansprakelijkheidsverzekering

  • Er geldt geen leeftijdsbeperking voor meeverzekerde kinderen
  • Schade welke is ontstaan door recreatief gebruik van drones is meeverzekerd
  • Het verzekerde bedrag voor schade ontstaan tijdens het uitvoeren van ‘vriendendiensten’ is verhoogd van €12.500,- naar €25.000,-

Op onze website kunt u de volledige polisvoorwaarden van Noorderlinge nalezen. Bovendien treft u op onze blog diverse interessante artikelen aan over alles wat te maken heeft met het verzekeren en onderhouden van riet gedekte woningen.

Bent u nog op zoek naar een geschikte rietverzekering voor uw woning? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief