Ruim 400 klanten Generali zonder riet verzekering

Geplaatst op maandag 4 juni 2018 in Nieuws

September vorig jaar kondigde ASR Nederland aan verzekeraar Generali over te nemen. Inmiddels is de overname bijna afgerond, maar lijkt er een groot probleem te ontstaan voor een groep van 400 klanten die een riet verzekering bij Generali heeft lopen.

Voor ASR is de overname van Generali’s Nederlandse verzekeringstak een belangrijk middel om hun financiële groeidoelstellingen te kunnen realiseren. De overname kost ASR circa €200 miljoen en is inmiddels goedgekeurd door De Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het hoofdkantoor van Generali Nederland in Diemen zal worden gesloten en de 350 medewerkers verhuizen zodoende mee naar het hoofdkantoor van ASR in Utrecht. Gedwongen ontslagen worden hierbij door ASR niet uitgesloten.

ASR Nederland biedt net als Generali schade- en levensverzekeringen aan. De verzekeraar verwacht alle uitvaartverzekeringen nog dit jaar succesvol over te zetten. De schade- en leveringsverzekeringen zullen uiterlijk in 2019 zijn overgezet en voor de pensioenen zal dit proces wat langer duren, tot maximaal 2020.

Hiermee lijkt alles in kannen en kruiken rondom de overname, maar niets is minder waar. Ongeveer 400 klanten van Generali Nederland hebben namelijk een wel heel vervelende brief ontvangen over hun lopende verzekering.

ASR verzekert geen rieten daken

ASR Nederland wil het portfolio voor het verzekeren van bijzondere objecten niet overnemen van Generali Nederland. Hieronder vallen dus riet gedekte woningen en woningen gebouwd voor 1900. De voorwaarden van deze verzekeringen zouden teveel afwijken van de huidige voorwaarden van ASR Nederland. De verzekeringscontracten voor deze klanten wil ASR uiterlijk augustus van dit jaar opzeggen.

Hierdoor krijgt de overname voor deze groep verzekerden een wel heel vervelende uitwerking. Volgens een woordvoerder van ASR Nederland zou de verzekeraar wel willen meewerken aan een alternatief voor deze groep klanten. Hoe deze oplossing eruit moet komen te zien is echter vooralsnog niet duidelijk.

Op social media doet het nieuws zich inmiddels ook de ronde en laten veel mensen hun ongenoegen blijken over deze vervelende gang van zaken.

Toch een goede riet verzekering

Hoewel de riet verzekeringen van Generali Nederland dus tot in ieder geval augustus lopen, is wellicht de beste oplossing voor deze groep verzekerden om niet af te wachten en zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe verzekeraar die gespecialiseerd is in het verzekeren van bijzondere objecten. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld de zekerheid dat een dergelijke situatie zich niet weer zal voordoen.

Daarnaast biedt een ‘niche’ verzekeraar nog meer voordelen, zoals:

  • Maatwerk: De polis is volledig afgestemd op uw unieke situatie
  • Kennis van zaken: De verzekeraar kan u naast verzekeringsdiensten ook advies geven over bijvoorbeeld onderhoud, aanschaf en herbouwwaarde
  • Glas wordt meestal standaard meeverzekerd
  • Ook voor vakantiewoningen gelden er vaak speciale premies
  • Garantie tegen onderverzekering
  • Monumentale panden zijn bij niche riet verzekeraars gewoon welkom

Reusverzekeringen is ook specialist in het verzekeren van bijzondere objecten, waaronder riet verzekeringen. Wij bieden een kosteloze inspectie en denken graag met u mee over het optimaal verzekeren van uw riet gedekte woning tegen een zo’n laag mogelijke premie. Bovendien bieden wij ook de mogelijkheid om zaken zoals zwembaden mee te verzekeren.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief