Ook Delta Lloyd stopt met traditioneel rietgedekte woningen

Geplaatst op dinsdag 6 juni 2017 in Nieuws

In april 2017 werd al duidelijk gemaakt dat de NN Group (Nationale Nederland en ING) een overname hebben gedaan van Delta Lloyd. Bij Nationale Nederlanden en ING waren al géén mogelijkheden meer voor het verzekeren van rietgedekte woningen. Nu stopt per 1 juli 2017 ook Delta Lloyd met het verzekeren van traditioneel rietgedekte woningen.

Het verzekeren van rietgedekte woningen is voor veel verzekeraars lastig. Het risico is lastig in te schatten en bij een brandschade is de woning snel totaal verloren waardoor er flinke uitkeringen moeten worden gedaan. De afgelopen tijd zijn er veel verzekeraars die zich alsmaar meer richten op gemiddelde risico’s en maatwerk verzekeringen weren. Dit is terug te zien in verzekeraars die volledig stoppen met het verzekeren van rieten daken of de premie blijven verhogen waardoor zij het ontmoedigen.

Uw rieten dak verzekering bij Delta Lloyd

Vooralsnog is er geen bericht verstuurd naar de bestaande klanten bij Delta Lloyd en is het voor nu enkel niet meer mogelijk om als nieuwe klant binnen te komen bij hen. Het is dus nog niet bekend of de verzekeringen per de contractvervaldatum worden opgezegd vanuit de verzekeraar. Woningen met een schroef rieten dak zijn wel welkom bij de verzekeraar. De polisvoorwaarden van de verzekeringen wijzigen niet.

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief