Uw rieten kap isoleren

Geplaatst op vrijdag 21 december 2018 in Uitgelicht
rieten dak verzekeren

Het isoleren van daken kan vele voordelen bieden, waaronder het verbeteren van wooncomfort en natuurlijk besparing op uw energiekosten. Ook voor rieten kappen is isolatie mogelijk. Lees in dit artikel alles over de mogelijkheden en voordelen die dit kan bieden.

Tips voor het stoken van hout in uw openhaard of kachel

Geplaatst op maandag 26 november 2018 in Uitgelicht
schoorsteenvegen verplicht

Heeft u een openhaard of kachel in uw riet gedekte woning waar u regelmatig gebruik van maakt? Dan geven wij u graag een aantal tips voor het stoken van hout, zodat u veilig en verantwoord van een knapperend haardvuurtje kunt genieten.

De beste brandblusser voor uw riet gedekte woning

Geplaatst op maandag 19 november 2018 in Uitgelicht
Brandblussers riet gedekte woning

Bij een kleine brand in huis kunt u veel ellende besparen door op tijd de juiste brandblusser(s) te gebruiken. Maar welke brandblussers werken het beste en waar plaatst u ze in huis? In dit artikel geven wij het antwoord op deze en nog meer vragen.

Ecologisch bouwen met strowanden

Geplaatst op woensdag 17 oktober 2018 in Uitgelicht
bouwen met Strowanden

Het gebruik van strowanden in de bouw is op dit moment nog redelijk ongebruikelijk maar kan vele voordelen bieden. Bovendien is het geen nieuwe constructiemethode, het werd eeuwen geleden ook al gedaan. In dit artikel leggen wij je meer uit over deze bijzondere manier van ecologisch bouwen.

Subsidie voor riet gedekte woningen en panden

Geplaatst op vrijdag 28 september 2018 in Uitgelicht
subsidie rieten dak

Bent u van plan om binnenkort uw riet gedekte woning te restaureren? Dan raden wij u aan om eerst te onderzoeken of uw woning/pand in aanmerking komt voor subsidie. Dit kan immers voor een leuke financiële lastenverlichting zorgen. Er zijn wel de nodige voorwaarden en regels waaraan uw woning moet voldoen om in aanmerking te komen voor zo’n subsidie.

De beste brandbeveiliging voor uw rieten dak

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 in Uitgelicht

Brandveiligheid blijft een belangrijk onderwerp voor zowel verzekeraars als woningeigenaren. In onze zoektocht naar de beste preventiemiddelen en -producten die voor een aanzienlijke verbetering van de brandveiligheid zorgen,  brengen wij daarom graag Sepatec bij u onder de aandacht.

Is een bliksemafleider voor uw rieten dak noodzakelijk?

Geplaatst op maandag 3 september 2018 in Uitgelicht
Bliksemafleider rieten dak

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de noodzaak om een bliksemafleider of andere bliksembeveiliging voor een rieten dak toe te passen. Stellen woonverzekeraars dit verplicht of bent u vrij om zelf te beslissen? Wij geven u graag antwoord op deze vragen.

Wat te doen bij ongedierte in uw rieten kap

Geplaatst op maandag 27 augustus 2018 in Uitgelicht
Ongedierte rieten kap

Ongedierte kan voor alle huiseigenaren een probleem vormen, maar hoe zit het specifiek met riet gedekte woningen? Een rieten kap kan diverse soorten ongedierte aantrekken met in sommige gevallen overlast en schade tot gevolg. Daarom is het belangrijk om te weten wat u kunt doen tegen ongedierte in uw rieten kap.

Zijn vonkenvangers verplicht voor riet gedekte woningen?

Geplaatst op maandag 23 juli 2018 in Uitgelicht

Niets is zo gezellig als een knapperend haardvuur in uw huiskamer of keuken. Ook in riet gedekte woningen kunt u zonder problemen een openhaard of houtkachel laten plaatsen. Er zijn dan wel extra maatregelen die u moet treffen, zoals het plaatsen van een goede vonkenvanger.

Is de aanhoudende droogte een risico voor uw rieten dak?

Geplaatst op maandag 16 juli 2018 in Nieuws
Droogte rieten kap

Hoewel de meeste Nederlanders vooral genieten van het mooie, weer zal de langdurige droogte u ook niet zijn ontgaan. Behalve een uitgedroogde tuin en de eerste oproepen om zuiniger om te gaan met kraanwater, vragen eigenaren van riet gedekte woningen zich af of deze droogte in combinatie met de warmte ook risico’s met zich meebrengen voor hun rieten dak? Wij geven u het antwoord!

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief