Bespaartips

Besparen op verzekeringen blijft altijd een actueel thema, aangezien wij dagelijks bezig zijn met verzekeringen helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Enkel op prijs vergelijken kan aantrekkelijk klinken, maar een passende dekking is veel zinvoller aangezien u dan bij een schade pas weet waar u aan toe bent.

Tip 1: De juiste dekking

Het klinkt voor velen vanzelfsprekend om de meest uitgebreide dekking, de zogenaamde allrisk dekking. Voor uw inboedelverzekering kan dit zinvol zijn, aangezien een buitenhuisdekking bijvoorbeeld zeer handig kan zijn. De vraag is echter wel of u een kapot scherm van uw e-reader of smartphone bij de verzekeraar gaat verhalen. Sommigen doen dit, anderen vinden dit teveel gedoe. Als u onder de groep valt die dit teveel gedoe vindt, dan is wellicht een ‘Extra uitgebreide gevaren verzekering’ al voldoende. Kijk ook eens in ons overzicht van verschillende dekkingen.

Tip 2: Pakketkorting en bij één aanspreekpunt

In veel gevallen lopen verzekeringen bij verschillende verzekeraars en ontbreekt er één aanspreekpunt. Om hier slim mee om te gaan is het verstandig om uw verzekeringen in een pakket te zetten. U heeft dan één aanspreekpunt voor al uw verzekeringen en daarnaast profiteert u van een pakketkorting die kan oplopen tot wel 10%.

Tip 3: Verplicht om uw huis te verzekeren

Heeft u een hypotheek op uw woning? Dan eist de bank dat u een opstalverzekering heeft. Dit is dus niet wettelijk verplicht, maar tijdens het aangaan van de hypotheek heeft  u met de bank afgesproken dat u uw woning goed verzekerd. Uw huis is tenslotte het onderpand van de lening. Als uw huis verloren is gegaan heeft de bank geen zekerheid meer. Daarom stelt de bank een opstalverzekering verplicht.

Tip 4: De opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar

Bij een schade is het prettig als u met maar een verzekeraar van doen heeft. Stel u heeft een brand in de keuken dan is de keuken namelijk onderdeel van de woning en dus de opstalverzekering, terwijl de inhoud van de keuken (servies en etenswaren) weer onder de inboedelverzekering valt. Heeft u twee verschillende verzekeraars dan moet u alles dubbel bijhouden en komen er zelfs twee schade-experts over de vloer. Om dit makkelijk af te wikkelen, is één verzekeraar de uitkomst.

Tip 5: Denk aan de fundering

Lang niet altijd is de fundering standaard meeverzekerd op uw opstalverzekering. Een fundering is niet goedkoop en bij een schade moet deze soms worden vervangen. Dit kan flink in de papieren lopen en daarom is het aan te bevelen om de fundering mee te verzekeren. Alleen in regio’s waar geen fundering nodig is vanwege een harde ondergrond kan het zinvol zijn om de fundering niet mee te verzekeren. In provincies als Noord-Holland en Friesland raden wij u aan om deze mee te verzekeren.

Tip 6: Voorkom onderverzekering

Is er uiteindelijk een brand geweest waarbij uw woning verloren is gegaan, dan wordt naderhand de herbouwwaarde opnieuw vastgesteld. Op dit moment wordt gecontroleerd of u niet onderverzekerd bent. Wilt u besparen of juist een lager verzekerd bedrag verzekeren. Dan kunt u wellicht uit de voeten met de vorkclausule.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief