Zonnepanelen op uw rieten dak

Geplaatst op vrijdag 18 mei 2018 in Uitgelicht
Zonnepanelen rieten dak

Inmiddels ziet u ze overal op de daken liggen; zonnepanelen. Het opwekken van eigen zonne-energie biedt vele voordelen, waaronder het aanzienlijk terugbrengen van de stroomkosten. Ook op rieten daken is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Maar vallen deze dan ook binnen uw woonverzekering?   

Dekt uw woonverzekering ook uw zwembad of jacuzzi?

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018 in Uitgelicht
zwembad verzekeren

Wij merken dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over het verzekeren van zwembaden en jacuzzi’s. Het goede nieuws is dat in veel gevallen een zwembad of jacuzzi gewoon meeverzekerd kan worden binnen een opstalverzekering. Wij vertellen u graag alles over de voorwaarden en geven u tevens een aantal tips om schade aan uw zwembad of jacuzzi te voorkomen. 

Vernieuwde polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner

Geplaatst op vrijdag 30 maart 2018 in Nieuws
rietverzekering

Goed nieuws voor onze bestaande en toekomstige klanten! Onze samenwerkende verzekeraar en risicodrager Noorderlinge heeft zijn polisvoorwaarden aangepast voor diens woon-/opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. In dit geval werken de aanpassingen uitsluitend in uw voordeel! Lees snel verder om te zien wat er voor u eventueel gaat veranderen.

Uw rieten dak renoveren

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 in Uitgelicht
rieten dak renoveren

Als natuurlijk product kan de kwaliteit van riet afnemen als gevolg van blootstelling aan weerselementen en andere externe factoren. Hoewel u met goed en regelmatig onderhoud de levensduur van uw dak kunt verlengen, komt er een moment dat dit niet meer afdoende is. In dat geval is het tijd om uw rieten dak te renoveren. Wij geven u een aantal mogelijkheden om dit zo efficiënt mogelijk te doen.

Laat jaarlijks uw schoorsteen vegen

Geplaatst op woensdag 28 februari 2018 in Uitgelicht
schoorsteenvegen verplicht

Een kachel zorgt niet alleen voor een knusse sfeer in huis, maar geeft ook flink wat warmte waardoor u op uw stookkosten bespaart. Helaas brengen kachels ook risico’s op brand met zich mee en vooral voor woningen met een rieten kap. Daarom stellen de meeste verzekeraars het jaarlijks vegen van uw schoorsteen verplicht. In dit artikel leest u waarom.

Heeft uw riet gedekte woning al een PKVW certificaat?

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 in Uitgelicht
Politie keurmerk veilig wonen

Als trotse eigenaar van een riet gedekte woning heeft u ongetwijfeld nagedacht over brandveiligheid. Verzekeraars kijken echter ook naar het risico op inbraak. Een goed beveiligde woning voorkomt niet alleen ongewenste indringers, maar kan u ook premie besparen op uw inboedelverzekering.

De voordelen en nadelen van een rieten dak

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2018 in Uitgelicht
rieten dak verzekeren

Staat u op het punt om voor het eerst in uw leven een woning met rieten dak te kopen? Of laat u een huis bouwen met rieten kap? Dan is het belangrijk om te weten welke voor- en nadelen een rieten dak met zich mee kan brengen. Als specialist in het verzekeren van riet gedekte woningen zetten wij dit voor u op een rij.

Voorkom schade aan uw rieten kap door vuurwerk

Geplaatst op woensdag 27 december 2017 in Uitgelicht
vuurwerk rieten dak

Het einde van het jaar staat vaak in het teken van gezelligheid. Voor eigenaren van een riet gedekte woning kan de jaarwisseling echter ook een behoorlijk spannend moment zijn door al het vuurwerk dat dan wordt afgestoken. Ieder jaar gebeuren er weer diverse ongelukken met vuurwerk en vooral riet is daarbij natuurlijk erg kwetsbaar. Met deze tips kunt u een hoop leed voorkomen en rustig genieten van de jaarwisseling. Het ziet er allemaal zo mooi uit, maar achter vuurwerk schuilen diverse… lees verder

Uw rieten dak tijdens de wintermaanden

Geplaatst op dinsdag 12 december 2017 in Uitgelicht
rieten kap wintermaanden

Kunt u ook zo genieten van de winter? Prachtige landschappen in de sneeuw en lekker wegkruipen bij een warm haardvuur met een warm drankje. Voor woningen met een rieten kap brengen de wintermaanden echter ook een aantal extra risico’s met zich mee. Wij geven u daarom een aantal preventietips.

Brandpreventie rieten kap en uw eigen gewoontes

Geplaatst op vrijdag 24 november 2017 in Uitgelicht
brandpreventie rieten dak

Wie de trotse eigenaar is van een woning met rieten kap zal zich veel meer bewust moeten zijn van goede brandpreventie. Riet is nu eenmaal kwetsbaarder voor brand dan bijvoorbeeld dakpannen. Brand ontstaat vaak door externe factoren zoals blikseminslag, vuurwerk of zelfs doelbewuste brandstichting. Het grootste risico op brand ligt echter bij uw eigen leefgewoonten.  Veruit de meeste woningbranden ontstaan door ons eigen toedoen of onze eigen spullen. Van vervuilde schoorstenen tot defecte apparaten, statistisch gezien vormen de bewoners en hun… lees verder

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief