Heeft uw riet gedekte woning al een PKVW certificaat?

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 in Uitgelicht
Politie keurmerk veilig wonen

Als trotse eigenaar van een riet gedekte woning heeft u ongetwijfeld nagedacht over brandveiligheid. Verzekeraars kijken echter ook naar het risico op inbraak. Een goed beveiligde woning voorkomt niet alleen ongewenste indringers, maar kan u ook premie besparen op uw inboedelverzekering.

De voordelen en nadelen van een rieten dak

Geplaatst op vrijdag 26 januari 2018 in Uitgelicht
rieten dak verzekeren

Staat u op het punt om voor het eerst in uw leven een woning met rieten dak te kopen? Of laat u een huis bouwen met rieten kap? Dan is het belangrijk om te weten welke voor- en nadelen een rieten dak met zich mee kan brengen. Als specialist in het verzekeren van riet gedekte woningen zetten wij dit voor u op een rij.

Voorkom schade aan uw rieten kap door vuurwerk

Geplaatst op woensdag 27 december 2017 in Uitgelicht
vuurwerk rieten dak

Het einde van het jaar staat vaak in het teken van gezelligheid. Voor eigenaren van een riet gedekte woning kan de jaarwisseling echter ook een behoorlijk spannend moment zijn door al het vuurwerk dat dan wordt afgestoken. Ieder jaar gebeuren er weer diverse ongelukken met vuurwerk en vooral riet is daarbij natuurlijk erg kwetsbaar. Met deze tips kunt u een hoop leed voorkomen en rustig genieten van de jaarwisseling. Het ziet er allemaal zo mooi uit, maar achter vuurwerk schuilen diverse… lees verder

Uw rieten dak tijdens de wintermaanden

Geplaatst op dinsdag 12 december 2017 in Uitgelicht
rieten kap wintermaanden

Kunt u ook zo genieten van de winter? Prachtige landschappen in de sneeuw en lekker wegkruipen bij een warm haardvuur met een warm drankje. Voor woningen met een rieten kap brengen de wintermaanden echter ook een aantal extra risico’s met zich mee. Wij geven u daarom een aantal preventietips.

Brandpreventie rieten kap en uw eigen gewoontes

Geplaatst op vrijdag 24 november 2017 in Uitgelicht
brandpreventie rieten dak

Wie de trotse eigenaar is van een woning met rieten kap zal zich veel meer bewust moeten zijn van goede brandpreventie. Riet is nu eenmaal kwetsbaarder voor brand dan bijvoorbeeld dakpannen. Brand ontstaat vaak door externe factoren zoals blikseminslag, vuurwerk of zelfs doelbewuste brandstichting. Het grootste risico op brand ligt echter bij uw eigen leefgewoonten.  Veruit de meeste woningbranden ontstaan door ons eigen toedoen of onze eigen spullen. Van vervuilde schoorstenen tot defecte apparaten, statistisch gezien vormen de bewoners en hun… lees verder

Waarom uw riet gedekte woning verzekeren niet moeilijk hoeft te zijn

Geplaatst op woensdag 8 november 2017 in Uitgelicht
rietgedekt huis verzekeren

Een rieten kap is natuurlijk ontzettend mooi, maar doorgaans kwetsbaarder dan andere dakconstructies. Veel mensen verwachten daarom problemen bij het afsluiten van een verzekering voor een riet gedekte woning of onnodig hoge premies. Gelukkig kunt u zelf de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om de verzekering een stuk eenvoudiger én goedkoper te maken.

Uw rieten dak tegen weer en wind beschermen

Geplaatst op woensdag 18 oktober 2017 in Uitgelicht
Rieten dak storm

Wie in Nederland woont weet dat niets zo veranderlijk kan zijn als het weer. Voor ieder huis geldt daarom dat het belangrijks is om deze te beschermen tegen alle soorten weertypes. Aangezien het onderhoud van een rieten dak speciale aandacht vereist, is het van belang om te weten hoe u schade door storm, regen of droogte zoveel mogelijk kunt voorkomen. Wij geven u hiervoor een aantal praktische tips.

Rieten dak en brandveiligheid

Geplaatst op maandag 2 oktober 2017 in Uitgelicht
Brandveiligheid rieten dak

Een rieten dak biedt vele voordelen en kan een huis die geliefde landelijke uitstraling geven. Waar veel woningeigenaren echter onzeker over zijn is de brandveiligheid van een rieten dak. Riet vat immers sneller vlam dan een dakpan. Gelukkig kunt u het risico op brand en schade van uw rieten dak enorm terugbrengen met deze handige preventietips.

Ook Delta Lloyd stopt met traditioneel rietgedekte woningen

Geplaatst op dinsdag 6 juni 2017 in Nieuws

In april 2017 werd al duidelijk gemaakt dat de NN Group (Nationale Nederland en ING) een overname hebben gedaan van Delta Lloyd. Bij Nationale Nederlanden en ING waren al géén mogelijkheden meer voor het verzekeren van rietgedekte woningen. Nu stopt per 1 juli 2017 ook Delta Lloyd met het verzekeren van traditioneel rietgedekte woningen. Het verzekeren van rietgedekte woningen is voor veel verzekeraars lastig. Het risico is lastig in te schatten en bij een brandschade is de woning snel totaal verloren… lees verder

Asbest

Geplaatst op dinsdag 12 april 2016 in Uitgelicht

Een brand met asbest heeft grote gevolgen voor het milieu en financiële gevolgen zijn vaak niet te overzien. De standaard woonhuis- of opstalverzekering vergoeden tot 10% van de verzekerde som voor de opruiming- en saneringswerkzaamheden. Er zijn bij veel oudere woonboerderijen en agrarische bedrijven schuren, bijgebouwen en stallen gebouwd waarbij in het verleden gebruik is gemaakt van asbest. Asbest is in tot voor kort