Zijn vonkenvangers verplicht voor riet gedekte woningen?

Geplaatst op maandag 23 juli 2018 in Uitgelicht

Niets is zo gezellig als een knapperend haardvuur in uw huiskamer of keuken. Ook in riet gedekte woningen kunt u zonder problemen een openhaard of houtkachel laten plaatsen. Er zijn dan wel extra maatregelen die u moet treffen, zoals het plaatsen van een goede vonkenvanger.

Is de aanhoudende droogte een risico voor uw rieten dak?

Geplaatst op maandag 16 juli 2018 in Nieuws
Droogte rieten kap

Hoewel de meeste Nederlanders vooral genieten van het mooie, weer zal de langdurige droogte u ook niet zijn ontgaan. Behalve een uitgedroogde tuin en de eerste oproepen om zuiniger om te gaan met kraanwater, vragen eigenaren van riet gedekte woningen zich af of deze droogte in combinatie met de warmte ook risico’s met zich meebrengen voor hun rieten dak? Wij geven u het antwoord!

De invloed van zeewind op uw riet gedekte woning

Geplaatst op vrijdag 22 juni 2018 in Uitgelicht
rieten dak zeewind

Wonen langs de kust en dichtbij het strand is voor velen de ultieme woonwens. Veel riet gedekte woningen sieren de pittoreske kustdorpjes en Waddeneilanden. Bent u één van de gelukkige eigenaren? Dan is het wel belangrijk om te weten welke invloed zeewind en zand kunnen hebben op uw riet gedekte woning.

Ruim 400 klanten Generali zonder riet verzekering

Geplaatst op maandag 4 juni 2018 in Nieuws
riet verzekering

September vorig jaar kondigde ASR Nederland aan verzekeraar Generali over te nemen. Inmiddels is de overname bijna afgerond, maar lijkt er een groot probleem te ontstaan voor een groep van 400 klanten die een riet verzekering bij Generali heeft lopen.

Mos en alg vorming op uw rieten dak?

Geplaatst op donderdag 31 mei 2018 in Uitgelicht
mos en alg op rieten dak

Riet is een natuurlijk product en hoewel dit vele voordelen biedt, brengt het helaas ook nadelen met zich mee. Zo kan er op uw rieten dak alg of mos gaan groeien en tot onder meer vochtproblemen leiden. Gelukkig kunt u zelf het nodige doen om dit te voorkomen. Wij geven u een paar handige tips!

Zonnepanelen op uw rieten dak

Geplaatst op vrijdag 18 mei 2018 in Uitgelicht
Zonnepanelen rieten dak

Inmiddels ziet u ze overal op de daken liggen; zonnepanelen. Het opwekken van eigen zonne-energie biedt vele voordelen, waaronder het aanzienlijk terugbrengen van de stroomkosten. Ook op rieten daken is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Maar vallen deze dan ook binnen uw woonverzekering?   

Dekt uw woonverzekering ook uw zwembad of jacuzzi?

Geplaatst op dinsdag 17 april 2018 in Uitgelicht
zwembad verzekeren

Wij merken dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over het verzekeren van zwembaden en jacuzzi’s. Het goede nieuws is dat in veel gevallen een zwembad of jacuzzi gewoon meeverzekerd kan worden binnen een opstalverzekering. Wij vertellen u graag alles over de voorwaarden en geven u tevens een aantal tips om schade aan uw zwembad of jacuzzi te voorkomen. 

Vernieuwde polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner

Geplaatst op vrijdag 30 maart 2018 in Nieuws
rietverzekering

Goed nieuws voor onze bestaande en toekomstige klanten! Onze samenwerkende verzekeraar en risicodrager Noorderlinge heeft zijn polisvoorwaarden aangepast voor diens woon-/opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. In dit geval werken de aanpassingen uitsluitend in uw voordeel! Lees snel verder om te zien wat er voor u eventueel gaat veranderen.

Uw rieten dak renoveren

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 in Uitgelicht
rieten dak renoveren

Als natuurlijk product kan de kwaliteit van riet afnemen als gevolg van blootstelling aan weerselementen en andere externe factoren. Hoewel u met goed en regelmatig onderhoud de levensduur van uw dak kunt verlengen, komt er een moment dat dit niet meer afdoende is. In dat geval is het tijd om uw rieten dak te renoveren. Wij geven u een aantal mogelijkheden om dit zo efficiënt mogelijk te doen.

Laat jaarlijks uw schoorsteen vegen

Geplaatst op woensdag 28 februari 2018 in Uitgelicht
schoorsteenvegen verplicht

Een kachel zorgt niet alleen voor een knusse sfeer in huis, maar geeft ook flink wat warmte waardoor u op uw stookkosten bespaart. Helaas brengen kachels ook risico’s op brand met zich mee en vooral voor woningen met een rieten kap. Daarom stellen de meeste verzekeraars het jaarlijks vegen van uw schoorsteen verplicht. In dit artikel leest u waarom.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief